Opnieuw maakt Amazon een fout in het VAT report.

Opnieuw maakt Amazon een fout in het VAT report.

Amazon heeft in een e-mail op 06.03.2020 de betrokken handelaren geïnformeerd dat het VAT report voor februari 2020 niet correct is. Amazon moest begin januari nog toegeven dat het rapport voor december 2019 niet klopte.

Even vooraf: Klanten van Kennispunt zijn niet door deze fout getroffen

In het ietwat hobbelige Duits staat daar dat de landcode voor de kolom van het BTW-nummer van de handelaar voor transacties naar de Canarische Eilanden verkeerd is ingevuld.  In plaats van de landencode voor Spanje (ES) werd daar een verouderde ISO-code gebruikt, namelijk IC (Islas Canarias).

De handelaar wordt gevraagd om het rapport zelfstandig te corrigeren om fouten in de voorafgaande aangifte voor de omzetbelasting te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen van de fout?

Een correcte evaluatie van de verkoop aan de Canarische Eilanden is bijzonder belangrijk. Hoewel de Canarische Eilanden tot Spanje behoren (vandaar de landcode ES), maken zij voor BTW-doeleinden geen deel uit van de Europese Unie. Leveringen aan de Canarische Eilanden zijn dus belastingvrije exportleveringen aan een derde land (vergelijkbaar met leveringen aan Zwitserland).

Wat moet je nu doen?

Als u het rapport voor 6 maart hebt gedownload, moet u het opnieuw downloaden in Sellercentral en opnieuw aangifte doen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat u niet wordt beïnvloed door de fout.

Waarom zijn klanten van Kennispunt niet getroffen?

Dankzij onze jarenlange ervaring met Amazone-transacties hebben we voorzorgsmaatregelen genomen. Door interne controles en externe validatie van de gegevens  kunnen we dit soort fouten voorkomen.

Wilt u meer weten en rechtstreeks met een BTW- en financieel boekhoudingsdeskundige praten? Neem contact met ons op

Over

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht