btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Uw btw-identificatienummer

Denk er aan uw nieuwe btw- identificatienummer actief te gaan gebruiken!

U krijgt een btw-identificatienummer (btw-id) bij de kamer van Koophandel als u daar uw bedrijf registreert. U leest er meer over bij Schrijf uw onderneming in bij de Kamer van Koophandel.

Als wij u als ondernemer voor de btw registreren, ontvangt u daarna nog 2 brieven van ons. In de 1e brief ziet u uw omzetbelastingnummer. In de 2e uw btw-identificatienummer.

Het omzetbelastingnummer gebruikt u bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft of de BelastingTelefoon belt.

Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: 9 cijfers, letter B, 2 cijfers. Bij eenmanszaken zijn de 9 cijfers gelijk aan het burgerservicenummer.

Dit is de opbouw van het omzetbelastingnummer: 111234567B01.

Het btw-identificatienummer vermeldt u op uw facturen en website, of andere communicatiemiddelen. Uw leveranciers en afnemers kunnen dit nummer controleren op de internetsite van de Europese Commissie.

Het btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers. Vanaf 1 januari 2020 zijn voor eenmanszaken de 9 cijfers niet gelijk aan de cijfers van het omzetbelastingnummer.

Dit is de opbouw van het btw-identificatienummer: NL123456789B01.

Waarom twee nummers voor eenmanszaken?

In het btw-identificatienummer is uw burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Zo is uw privacy beter beschermd.

Over

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht