Kennispunt 0546-467895, E-mail adminstratie@kennispunt.nl

Internationale HR diensten

Uw HR beleid bij grensoverschrijdend zaken doen.

Welke gevolgen heeft internationalisering van uw onderneming op uw HR beleid?

Doet u al regelmatig zaken buiten de Nederlandse landgrenzen dan bent u waarschijnlijk al tegen diverse zaken aangelopen wat betreft wet- en regelgeving op personeelsgebied.

In dit artikel wil ik enkele zaken belichten voor ondernemers die zich voorbereiden op internationalisering van hun onderneming en ondernemers die hier al mee bezig zijn.

Wanneer krijgt u te maken met regelgeving op gebied van personeel?

Zodra u, uw personeel daadwerkelijk de grens overstuurt! Gaat uw medewerker werken vanuit een ander EU land, met andere woorden u detacheert deze werknemer, dan dient u met een aantal zaken rekening te houden.

  • Aanvragen detacheringsverklaring voor de sociale verzekeringen bij de SVB (A1 formulier)
  • Houdt rekening met de 183 dagen regeling.
  • Wellicht moet het arbeidscontract worden aangevuld om een fiscale vaste inrichting te voorkomen.

Over bovenstaande regelingen kunt u bij ons uiteraard uitgebreid advies inwinnen toegesneden op de situatie in uw bedrijf.

Een andere mogelijkheid is dat u een lokaal een medewerker wilt aannemen; bijvoorbeeld om een sales- of business development manager om voor u de lokale markt te bewerken. Er vanuit gaande dat deze medewerker werkt en woont in het buitenland (wel binnen de EU) dan bent u verplicht deze persoon volgens lokaal arbeidsrecht aan te nemen en krijgt u ook te maken met voor u buitenlandse loonbelasting, sociale verzekeringen en overige lokale werkgeverszaken.

Wij hebben de kennis en ervaring om u hierin te adviseren en begeleiden, heeft u vragen over dit onderwerp neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Uw HR beleid bij grensoverschrijdend zaken doen, is voor ons dagelijks werk. Wij adviseren en ondersteunen u bij al uw HR vraagstukken.

 Het kan ook zijn dat u al in een ander stadium verkeert, wellicht heeft u al 1 of meer grensoverschrijdende teams of multilokale teams. Ook voor u en uw onderneming zouden wij u kunnen ondersteunen bij uw HR beleid op diverse niveaus maar ook met teamtrainingen. Om de effectiviteit van multi nationale teams of multi culturele teams te verhogen organiseren wij teamtrainingen. U kunt hierbij denken aan het verbeteren van de communicatie, of verbeteren van de samenwerking, u brengt het doel zelf in en wij bouwen hier een training omheen. Wij maken gebruik van de ervarend Leren methodiek in een outdoor setting. Op deze wijze en met dank aan deze methodiek is onze ervaring dat deelnemers, door al doende te leren, eenvoudiger leren. Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden neem dan contact op met ons voor een kennismakingsgesprek.

Inlogportaal Soka-Bau

Inlogportaal Zoll -detacheringsmeldingen